Oulu on turvallinen paikka aloittaa rullahiihto, sillä alamäkiä ei juurikaan ole. Asfaltit ovat pääasiassa hyväkuntoisia ja leveys riittää myös vapaan rullahiihtoon. Reitteihin kannattaa tutustua etukäteen esimerkiksi pyörällä tai kävellen ja tarkastaa mahdolliset vaaran paikat.

Alla on muutama rullahiihtoreitti Oulusta kuvien kera.

1 kuva: Myllyojan koulu-Madekoski silta (Vaalantien laita). Noin 10km yhteen suuntaan hyvää baanaa. Vähän risteyksiä, turvallinen ja suosittu pätkä rullahiihtoon. Myllyojan koululta lähdettäessä asfaltti on hieman kovempaa ja vanhempaa ennen kuin saavutaan Poikkimaantien kohdalle. Reitillä on muutama alikulkutunneli, joihin kannattaa varautua jarruttamaan sekä antaa sauvan piikeillä äänimerkkejä. Sanginjoentien risteyksen kohdalla on reitin suurin alamäki, johon kannattaa tutustua ennakkoon tai ottaa sukset pois ennen alamäkeä. Reitillä on myös paljon muita liikkujia, joten ota huomioon kaikki muut ja hiihdä oikeaa laitaa pyörätiellä.

2 kuva: Virpiniemi-Annalankangas. Alussa reitin isoin ja ainoa nousu, muuten turvallista ja tasaista baanaa. Parkkipaikalta lähdettäessä kohti Annalankangasta on heti alkuun Oulun mittakaavassa iso nousu. Nousun päältä pyörätie kaartuu vasemmalle alas. Sukset kannattaa ottaa pois nousun päällä  jos on vähänkään epävarma olo ja kävellä alamäki. Alamäen jälkeen reitti on hyvin tasaista ja turvallista hiihtää. Pyörätie kääntyy reilun 1km jälkeen vasemmalle ja kulkee Virpinväylän vieressä aina Annalankankaalle asti. Reittiä voi pitentää halutessaan Haukiputaalle asti.

3 kuva: Jukolan Tokmanni-lentokentän risti-Oulunsalon Shell-Kempeleen kirkko-Zeppelin-Kokkokangas-lentokentän risti-Jukola Tokmanni. Alussa vanhempaa ja karkeampaa asfalttia lentokentän risteykseen asti, muuten asfaltti hyväkuntoista. Reitillä on muutama loiva alikulkutunneli, joissa hyvä näkyvyys. Ennakointi ja jarruttaminen haltuun ennen tälle reitille lähtemistä. Kokkokankaalta tullaan takaisin E8 tien ali ja hiihdetään tie 847 laitaa kohti Jukolan Tokmannia.

4 kuva: Talvikangas-Kiiminki. Alusta on kohtalainen. Pari tiukkaa risteystä pyörätiellä. Risteyksiä on alikulkujen pohjalla, joten äänimerkit ja jarrutus on hyvää pitää mielessä. Reitti kulkee Kuusamontien laitaa aina Kiiminkiin asti. Hyvä pysähdyspaikka esimerkiksi Kiimingin ABC. Ei ole paras reitti aloittelijoille. 

RULLAHIIHTO OULU REITTI